top of page
  • Writer's pictureMaia Reficco France

Нове покоління симпатичних брехунів стикається з жахами підліткового віку

Updated: Jul 11, 2023

Познайомтеся з п'ятьма молодими актрисами, які приводять спін-офф HBO Max, Original Sin, до кривавого і підозрілого життя.

АВТОР P. CLAIRE DODSON ФОТО IZACK MORALES



© Teen Vogue Magazine


У всесвіті Pretty Little Liars «A» - Елісон ДіЛаурентіс, королева маніпулятивних бджіл, яка колись торгувала секретами, закінчуючи свої тексти фірмовим початковим. А "також Мона, давно остракізований аутсайдер, який пробився на вершину. На різних поворотах протягом семи сезонів «А» також був сталкером, прихованим братом, другом з добрими намірами, який втратив сюжет. Тиран. Жертва. «А» - це те, що відбувається, коли мучені наважуються боротися зі своїми катами. Можливо, в кожному з нас є «А», маленька іскра, яку можна було б каталізувати палаючою помстою, якби тільки ми дали йому місце дихати.



Оригінальний серіал катапультував своїх зірок до основної слави. У той час як ще одне покоління брехунів ловить важке прокляття А, ці висхідні зірки готуються до нового розділу у своїх реальних історіях повноліття. (Сподіваюся, з набагато меншим шантажем і вбивством.)



© Teen Vogue Magazine | Maia Reficco, Malia Pyles, Bailee Madison, Chandler Kinney, Zaria Simone



Pretty Little Liars: Original Sin, який дебютує на каналі HBO Max сьогодні, 28 липня, є останнім спін-оффом книжкової серії для молодих людей середини 2000-х років Сари Шепард, яка розповідає історію А і групи дівчат, які потрапили в гнів А. Серіал завжди стосувався жіночої дружби через травматичний зв'язок, про секрети, які ми зберігаємо, і про те, як вони розплутують нас зсередини. Але у 2022 році Original Sin підвищує ставки: за нами слідують не тільки наші власні помилки, а й помилки наших батьків. Співтворці Роберто Агірре-Сакаса (з «Рівердейлу») і Ліндсі Калхун Брез (яка працювала з Агірре-Сакасою над «Жахливими пригодами Сабріни») перетворюють цю захопливу підліткову драму на слешер, пронизуючи звичну історію крові, і незліченну кількість посилань на класичний жах. І як її знакові предки жаху, первородний гріх нагадує нам, що немає нічого страшнішого, ніж бути підлітком.


Нова група дівчат тим часом має більше, ніж свою справедливу частку секретів: є Імоген (Бейлі Медісон), безжально цікавий вагітний підліток, який відпочиває після сімейної трагедії; Таббі (Чендлер Кінні), вільний режисер і фільмммакерталк, який має об'єктив камери в несподіваних місцях; Фаран (Зарія), віддана балерина, яка не боїться зіткнутися з Карен, лиходієм шоу; Ноа (Майя Рефікко), весела спортсменка, щойно звільнена з ув'язнення неповнолітніх і бореться з усіляким лайном; і Маус (Малія Пайлз), солодкий одинак, одержимий технологіями зі складним минулим під його поведінкою персонажів Діснея. Разом вони можуть зіткнутися з будь-яким ворогом, який приходить до них, будь то некомпетентний поліцейський або дружинник в убивчому божевіллі. Зрештою, друзі діляться секретами. Це те, що тримає їх близько.


© Teen Vogue Magazine - Наряд по Saint John Knits


Блиск в повітрі

Кожен новий учасник акторського складу прийшов до Pretty Little Liars: Original Sin як фанат спочатку.

У 16 років Рефікко написав «Езрію» - валізу пари для Арії Монтгомері та Езри Фітц - на білому лаку для нігтів з серцем на рамці ліжка.

Кінні пожер серію книг і подружився з друзями в обід у коледжі. У віці 10 років Пайлз знайшов у Емілі Філдс перше уявлення про те, як може виглядати дивина. Медісон спостерігала щовівторка і навіть одягалася як А на Хеллоуїн.



22-річна Майя Рефікко також подумала про історії, які хоче розповісти. Це те, що привернуло її до Ноа, на додаток до її вже існуючого фандому PLL. На шоу Ноа носить монітор щиколотки і робить громадську роботу в рамках свого випробувального терміну. Але не все так, як здається - її мати має історію вживання речовини, і це впливає на життя Ноа. «Я думаю, що це також дуже несамовита історія, але потрібно розповісти, тому що це реальність багатьох людей», - каже Рефікко. «Це величезна історія, і я хочу бути максимально шанобливим і чесним».


Рефікко, американо-аргентинець, народився в Бостоні і виріс в Буенос-Айресі. У ранньому дитинстві вона відчувала, що її особистість розділена посередині, хоча вона переслідувала спів, театр і гімнастику. Тільки після того, як її сім'я переїхала до Буенос-Айреса, вона почала відчувати себе вкоріненою. Вона досі живе там, розмовляючи іспанською з родиною та транслюючи музику іспанською та англійською мовами, коли не працює в США.


У дитинстві Рефікко мріяла бути Ханною Монтаною, але ніколи не бачила на екрані латинську або аргентинську дівчину в подібній ролі. Однак у віці 15 років вона зіграла в серіалі «Машуп Каллі», на фортепіанному вундеркінді, який повинен збалансувати її нормальне життя. «Я сховався за такою кількістю шарів і щитів, історій, які я раніше розповідав собі, щоб виправдати себе більш американцем, або менш цим чи менш», - каже Рефікко. «Щоб тепер мати можливість розповісти історію і піти на набір зі своїм чаєм - всі ці речі неймовірно зворушливі».




Я сумував за тобою?

Описуючи себе фанаткою жахів і шанувальницею Pretty Little Liars, співавтор Ліндсі Калхун Бред знала, що Original Sin має бути її власною справою. Ми більше не в Роузвуді. «Я не думаю, що ми могли б доторкнутися до цього шоу, тому що це так любимо і культово», - сказала вона Teen Vogue. "Під алюзіями на фільм жахів і естетику Роберто Агірре-Сакаса, однак, серце серіалу схоже. «Для мене це дійсно було про п'ятьох молодих жінок і робити щось поза жахом, поза таємницею, - зазначає Калхун Брез, - [замість того, щоб зосередитися на], як це бути молодою дівчиною, що росте».


«Pretty Little Liars» І. Марлена Кінга виходила в ефір з 2010 по 2017 рік, захоплюючи знімок «post-Gossip Girl» того часу, коли стільникові телефони були повсюдними, але сила соціальних мереж тільки починала розкриватися. «PLL проклала шлях для сучасного залучення вболівальників», повідомив Стерв'ятник у 2017 році. Як Aguirre-Sacasa сказав Teen Vogue, я відчуваю, що PLL був одним з перших дійсно великих шоу соціальних медіа. Коли до мене звернулися з приводу [первородного гріха] і я повернувся до нього, я зрозумів, чому, тому що я не думаю, що був би Рівердейл, якби не було оригінального PLL ".


Шанувальники побудували спільноту, яка тривала завдяки ефемерним спін-оффам Ravenswood і The Perfectionists - спільноті, яка існує і сьогодні в динамічних групових дискусіях і ультра-інвестованих станових рахунках. «Це було дуже унікально для нас, тому що у нас був шанс почати наше шоу, коли Twitter дійсно перемагав», - сказав Саша Пітерсе, який зіграв Елісон ДіЛаурентіс, оригінального лиходія PLL. [Шоу було] одним з перших, хто створив такий ажіотаж по всьому світу за допомогою соціальних мереж. Було так здорово мати можливість спілкуватися з людьми по всьому світу в режимі реального часу ".


© From the series original Pretty Little Liars


Минуло лише п'ять років з моменту закінчення шоу, навіть менше часу, ніж знадобилося, щоб розкрутити Gossip Girl 2021 після цього оригіналу. Чому PLL знову в 2022 році? Очевидно, що існує інтегрований фандом і відносно низький фінансовий ризик розширення існуючої власності. Це також спосіб прорватися в переповнений телевізійний пейзаж для молодих людей, підкреслює Агірре-Сакаса. Але у нього були деякі питання, коли Warner Bros. придумали ідею: "Чи є історія, яку варто розповісти? І чи є спосіб вшанувати оригінал, але й знайти на ньому якусь іншу перспективу чи якимось чином розширити міфологію? " «Вам потрібно знайти свій особистий зв'язок з історією, яку ви хочете розповісти», - каже він. А якщо знайти, то воно того варте. Як шанувальник оригінального PLL, я сподіваюся, що він шанує його і не намагається виправити його або щось подібне. Святкуйте світ, який Сара створила у своїх книгах, і Марлен у своєму шоу - що ці OG створили - і розвивайте його, а не намагайтеся замінити його.

Original Sin використовує можливість змінити перспективу, і хоча корекція не була метою, ця версія має перевагу бачити, де деякі історії PLL старіли погано. Візьмемо, наприклад, Езрію: побратимство, як відомо, є одним з найбільш гламурних уявлень про відносини між учнем і вчителем у ЗМІ. Існує правдоподібне заперечення того, як вони зустрічаються - у барі Rosewood, де Езра плутає Арію з місцевим учнем, - але вони починають зустрічатися, хоча він його 22-річний вчитель англійської мови середньої школи, а їй 16. Потім серіал знімає це заперечення в четвертому сезоні, даючи Езрі божевільну історію, в якій він з самого початку знав, що Арія неповнолітня, і навіть націлився на це спеціально, щоб отримати матеріал для своєї книги про Елісон, якій було 14 або 15 років, коли вони зустрілися і загравали в іншому барі. Для цього немає тривалих наслідків; шоу закінчується тим, що Арія і Езра одружуються, очевидно, живуть щасливо.



«Це те, про що ми говорили», - каже Калхун Бред. «Незважаючи на те, що ми любимо це шоу, я думаю, що ці відносини були романтизовані і представлені як прагнення». (Навіть Рефікко, відправник Езрії, визнає: "Я був одержимий Езрою та Арією, і тепер, заднім числом, я думаю", Це був дивний корабель ".)

Речі здаються більш навмисними з першого ж епізоду «Первородного гріха», де видно, як Таббі починає стикатися з досягненнями свого 20-річного боса в кінотеатрі, де вона працює. Тут немає романтизму, а елементи жаху - страшна і прихована партитура, напружені сцени, а скепсис і здатність Таббі захистити себе - допомагають підкріпити це послання. Історія натхненна власним досвідом Калхуна Брежа, який працює в кіно в підлітковому віці.

«Історія Таббі дуже близька до моєї», - каже вона. "У мене був начальник, який був старший за мене, готував мене. Мій перший поцілунок був з дорослим, коли він повинен був бути з підлітком.... Він не правильний вік, і він не правильний хлопець для цієї 16-річної дівчинки. Тому ми дійсно хотіли переконатися, що це виглядало як жах і що це не було доречно ".

Протягом цього першого сезону тропи жахів є засобом для дискусій про мізогінію, расизм, залякування та дискримінацію. PLLOS краще обладнаний для обробки цих дискусій, ніж його попередник, який мав чотири головні білі ролі і єдину кольорову жінку в основному дистрибуції. Але шоу також спирається на деякі основи PLL для представництва ЛГБТК+. Для багатьох дітей і підлітків у 2010 році, включаючи акторів Оригінального гріха, Емілі була першою дивною людиною, яку вони бачили на екрані. «Я бісексуалка, тому Емілі також була дуже важливою у моєму прийнятті всього», - каже Рефікко. Перегляд повільних стосунків Емілі та Елісон протягом семи сезонів був романтикою з таким щасливим кінцем, який рідко в той час відповідав персонажам ЛГБТК+.

«Я думаю, що я можу говорити за Шея, коли ми говоримо, що ми були удостоєні честі», - сказав Пітерс. «Було багато батьків, які дивилися зі своїми дітьми, і набагато більше різних людей і динаміки було показано, як можуть виглядати такі відносини».

Original Sin підштовхує це дивне представлення на кілька кроків далі. У миші є дві мами і дивна історія, яка не передбачає виходу в традиційному сенсі; його перше кохання - Еш, підліток, якого грає транс-актор Джордан Гонсалес, який стає серцебителем без зірочки.


« Я думаю, що найяскравішою частиною оригіналу для мене була історія Емілі в першому сезоні », - сказав Пайлз. Тим більше, що для жінок або людей, які ідентифікують себе як жінки, на телебаченні було небагато. І якщо він був, він був виснажений багатьма способами. В його історії така чистота і боротьба, яку вона пережила. Таким чином, бути в змозі ідентифікувати себе як квір зовні в шоу було так круто ". Це розширення, а не заміна.


У той час як Агірре-Сакаса є співавтором і допомогла сформувати естетику і основу серіалу, саме жінки займають передню частину сцени за лаштунками і перед камерою в Original Sin. Жінки завжди були в центрі Pretty Little Liars, але в Original Sin ми бачимо її зірок і режисерів, її команду і її творців за лаштунками, що центрують жіночу точку зору у всіх аспектах шоу. (Всього в першому сезоні п'ять жінок-режисерок, дев'ять епізодів з 10 режисерів - жінки.) Навіть місце, Upriver Studios в Saugerties, Нью-Йорк, засноване і належить жінкам. «Це дійсно цікаво не просто відчути цю тему в тому, що ми говоримо, - каже Рефікко, - це також відбувається за лаштунками».




Диявол в деталях

Є мета-коментар до того, який жах переживає цей сезон. У шкільному проекті Таббі буквально переробляє класичний фільм жахів Psychose через власний об'єктив - і саме це має на меті зробити серіал загалом. Дизайнери очікують, що фанати будуть полювати на великодні яйця жахів (і алюзії палісандра!) протягом усього сезону, будь то аксесуари, костюми або плани рослин.


Ось крок вперед: мати Таббі, Сідні, була названа на честь героїні Крику; ім'я кінорежисера Веса - натяк на режисера Веса Крейвена; пілот був сильно натхненний Хеллоуїном Джона Карпентера; і ім'я Імогена Імогена, через 28 тижнів, Імогена Пуотса, якого Калхун Брез зобразив як персонажа у своїй свідомості. Кожен символ також має шаблон об'єкта, з безперервним символом, який конкретно представляє щось про те, хто вони і що вони хочуть. Навіть малюнки шпалер важливі.


Calhoon Bring і Aguirre-Sacasa розважилися з цим, впорскуючи в серію ці конкретні елементи власних фандомів. Це задоволення дозволило Calhoon Bring відчувати себе збудженим, а не підкресленим можливими реакціями на Original Sin і порівняннями з першою серією. (Це також допомагає, що вона не в Twitter.)


"Майкл Грассі, який є чудовим виконавчим продюсером і сценаристом нашого шоу, дав мені пораду:" Деякі люди зненавидять це, але це буде чиєсь улюблене шоу ", - згадує Калхун Брез. Те, що мені подобається, не всім сподобається, і це нормально відкласти. Я також супер шанувальник речей. Мені сподобався оригінальний Розуелл. [Перезавантаження] ніколи не відобразить те, що я відчував, коли дивився його в 1998 році ".



О, люба, ти навіть не знав мене, коли знав мене.

Центральна таємниця Оригінального Гріха обертається навколо персонажа на ім'я Анжела Вотерс, яка була підлітком у 2000 році, коли матері наших п'яти найкращих дочок самі були згуртованою клікою Y2. Але щось пішло не так в той час, що сьогоднішні мами відчувають себе винними, те, за що доведеться заплатити наступному поколінню брехунів. Що ви робите, коли батьки, яким ви довіряєте, виявляються такими помилковими, як хтось інший, або ще гірше, здатні завдати тривалої шкоди?


Ми пройшли довгий шлях від смачного комічного рельєфу «винних мам» першої серії. Нове шоу глибоко цікавить питання про те, що ми носимо нашим батькам, будь то травма поколінь або наслідки їхніх дій. Це питання нагадує Медісону про те, що його батько сказав йому багато років тому: батьки не супергерої. «У них теж є своя травма минулого», - каже вона. У них також є речі, над якими вони працюють ".


Ці рівні нюансів додають ще один шар до розширення PLL всесвіту Original Sin. В кінці першої серії PLL тільки починала заглиблюватися в наслідки важкої травми. Фанати жартують про абсурдність і рівень інтенсивності пам'ятного лялькового будиночка п'ятого сезону, але правда в тому, що якщо ви були замкнені в підземному будинку мрії Барбі вашого життя, і ви думали, що це ваш справжній будинок протягом декількох тижнів, ви відчуєте, що назавжди.


«Мені подобалося, що ми почали говорити про [те, що буде далі]», - каже Пітерсе. Думаю, якби у нас була можливість, ми могли б піти з цим набагато далі. «А» був хуліганом, і це було весело дивитися, що ми, очевидно, повинні були зробити. Але є реальні аспекти тих дівчат, яких катують у підвалах, і довгострокові наслідки цього. Як би це виглядало в реальному житті, це дійсно інтенсивно ".



Троян Беллісаріо, яка зіграла Спенсера Гастінгса, розповіла Teen Vogue, що однією з її улюблених історій були стосунки Спенсера з Radley Sanitarium, які почалися після того, як вона розповіла про стрес і переживання, які пережили дівчата. «Коли Мону викрили як А, а потім відправили до Редлі, я пішов до продюсерів і провів з ними розмову», - каже Беллісаріо. Я сказав: "Я не дуже розумію, чому Мона знаходиться в психіатричному закладі. Всі ці дівчата повинні бути, з тим, що вони переживають. Там стільки стресу. Я не знаю, як у одного з них немає повного нервового зриву ". Вони виглядали так: «Ви абсолютно праві».

Те, як ми говоримо про психічне здоров'я, змінилося за останнє десятиліття, особливо в результаті травми. Персонажі оригінального Сіна приходять в перший сезон з великою кількістю складних життєвих переживань - їм не потрібно А, щоб катувати їх або їхніх батьків за те, що вони вже були відзначені тим, що люди можуть зробити один з одним. Актори і творці часто викликають цю ідею внутрішнього жаху проти зовнішнього жаху, і це грає в динаміку добра і зла шоу. Расистський вчитель балету, тупий директор школи, злісний шериф: вони завдають стільки ж шкоди, якщо не більше, як А, який прагне помститися за своє минуле.

Основна тенденція в Original Sin полягає в тому, як дівчата знаходять способи переломити травму на своїх власних умовах, щоб вижити і, можливо, навіть процвітати. Таббі є наочним прикладом цього, використовуючи своє око як режисера, щоб відобразити людей, ідеології та системи, які вона бачить навколо себе. Але, як каже Пелес, всі дівчата мають свої страждання і кожен повинен знайти спосіб жити.

«Поряд з усім цим зовнішнім жахом, який відбувається, вони хочуть відчути мир з природою, що виривається з проблем, які відбуваються в їхньому житті», - зазначає Пілес. «У той час як інші, які заглядають всередину, можливо, не розуміють цього, так важливо підтвердити той факт, що дії, які потрібно зробити, щоб відчувати себе комфортно з речами, які раніше не були під вашим контролем, настільки важливі».



Повне інтерв'ю на сайті Teen Vogue



Це безсмертя

PLL затримується, тому що це безсмертна історія. Йдеться про відносини між жінками, які підтримують вас і підтримують вас. Це історія таємниць, яка є історією влади - хто її має і хто може повернути. Хто може зробити вибір щодо власного життя?

Сімона, Пайлз, Кінні, Медісон і Рефікко ось-ось побачать, як самі втілюють історію, яка буде нав'язувати нову аудиторію молодих людей. Нове покоління буде налагоджувати дружбу через щотижневі епізоди, знаходити центральні кораблі і робити фанатські модифікації, і бачити себе в персонажах, які більш точно відображають досвід дівчаток-підлітків. Все їхнє життя ось-ось зміниться, і вони відчувають нерви цього, коли підходять до перших, остерігаючись реакцій соціальних мереж і того, як для них виглядатиме майбутнє.


«Я не знаю, чи готовий хтось до цього», - каже Сімоне. "Мені здається, що я в очах циклону. Я бачу, що це відбувається, але я не відчуваю, що це відбувається знову ".

Актори не можуть обов'язково контролювати, як реагують люди. Але вони можуть взяти все, як це відбувається, знаючи, наскільки божевільно, що книга, яку вони любили в коледжі, змінила все для них. Беллісаріо озирається на свої знімальні роки і думає про те, щоб бути замкненим у каруселі карнавалу, впасти з поїзда або зіграти британського близнюка. «Ніколи не знаєш, що отримаєш», - каже вона. «Сподіваюся, їм сподобається поїздка».




Фото кредити

Фотограф: Izack Morales


Фоторасистент 1 : Fernando Paz

Фоторасистент 2 : Mimi d’Autremont

Стиліст: Jermaine Daley

Помічник стиліста 1: Niambi Moore

Помічник стиліста 2: Carlo Prado

Кравець: Matthew Neff

Production : Leah Mara

Coiffeuse 1 : Rachel Polycarpe


Coiffeur 2: Niko Weddle

Maquilleuse 1: Kelly Bellevue

Maquilleuse 2: Jewels Gorgan

Assistant coiffure 2: April Andreu

Assistante de maquillage 1: Crystal Holt-Romo

Manucure: Tak Okamura

Assistante manucure : Tracy Lok

Accessoiriste : Michael Altman


Adjoint aux accessoires : Corey Quinn

Assistant de production 1 : Jim Clare

Assistant de production 2 : Aijani Payne

Assistant de production 3 : Sam Danish

Directrice artistique : Emily Zirimis

Éditeur visuel : Louisiana Gelpi

Concepteur: Liz Coulbourn


Старший редактор моди: Tchesmeni Leonard


Редактор режиму помічника: Kat Thomas


Знайти повну галерею на сайті Maia Reficco France і наряди, які носить Майя на сайті Maia Reficco Fashion.








0 views0 comments

Comments


A Propos de moi

1718038123508.jpg

1er compte fan français de Maia Reficco depuis 2018. Retrouve juste ici toutes l'actualité de Maia en post avec des traductions et des exclusivités en avant première

@Reficcostates

bottom of page